Hoppa till innehåll

Utbildningar & Föreläsningar

UTBILDNINGAR

Nu har du chansen att skaffa dig ökad kunskap omett växande folkhälsoproblem. Vi erbjuder en gedigen heldagsutbildning för dig som vill lära dig mer om spelberoende. Vi vänder oss till alla intresserade och i synnerhet till dig som i ditt arbete möter och vägleder människor.

Överdrivet spelande om pengarpåverkar spelarens hälsa och livskvalitet men också produktivitet, arbetsmiljö och studieresultat negativt.Ett fåtal spelare söker hjälp och det slutar ofta med en ”krasch” där det uppdagas att individen har lurat sig själv, anhöriga & arbetsgivare. Det är därför angeläget att öka kunskapen i syfte att kunna upptäcka problemen i tid.

Vad är spelberoende och hur fungerar det? Vad är ett farligt spel? Hur kommunicerar man effektivt med någon som uppvisartecken på spelmissbruk?

Välkommen till vår utbildning så får du svaren.

INTERNUTBILDNING

Jobbar du inom socialtjänsten, skolan, arbetsförmedlingen, på ett företags personalavdelning eller på annat sätt mötermänniskor i ditt arbete? Då har du flera gånger mött en person som missbrukar spel, kanske utan att veta om det. Vi kommer till er arbetsplats för att utbilda och inspirera. Ni får lära er det ni behöver om hur spelberoende fungerar och hur ni kan förhålla er till denna problematik i er vardag. Ni får nya insikter och kunskaper om ett angeläget samhällsproblem och det ger er möjlighet att upptäcka, kommunicera och vägleda de av era klienter, medarbetare, elever eller anhöriga som spelar för mycket. Vi anpassar innehållet i utbildningen så att den passar era behov av kunskap och färdigheter.

Anmäl ert intresse till info@spelberoendecentrum.se eller ring 0733-149037 så diskuterar vi era önskemål.

FÖRELÄSNINGAR

Vi på Uppsala Spelberoendecentrum erbjuder en rad olika föreläsningar. Bland annat kan ni ta del av den intressanta och lärorika föreläsningen ”Det dolda missbruket” där ni får lära er med om vad spelberoende är och hur det fungerar.

Vi erbjuder även föreläsningar för skolor och föräldragrupper om dataspelsmissbruk.